Rundveehouderij

Nieuws 302 x bekeken 1 reactie

Meer tijd nodig voor Nederlandse 'Faire Melk'

Ingen – Voor het op de markt brengen van Nederlandse ’Faire Melk’ is meer tijd nodig dan eerst gedacht. Dit zegt voorzitter Hans Geurts van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV).

De leden van de bond hebben zich eind vorig jaar uitgesproken voor de oprichting van een Faire Melk bv. Het doel was om dit voorjaar op de markt te komen met melk die boeren een ’eerlijke prijs’ zou bieden. Dat lukt niet. De gesprekken met potentiële afnemers kosten meer tijd dan gedacht, zegt Geurts.

De huidige, relatief hoge marktprijs die zuivelcoöperaties uitbetalen voor boerderijmelk heeft volgens Geurts niet te maken met de vertraging. Ook het verbod dat de Duitse rechter uitsprak over Duitse Faire Melk zou geen belemmering zijn. De NMV zal ’eerlijke melk’ op eigen wijze in de markt zetten, maar wanneer dat gebeurt, is nog onduidelijk.

Eén reactie

  • theorikyreintjes1

    Dit is het bewijs voor producent en consument dat je een flinke omzet moet draaien, alleen al voor de vaste kosten. Daarom moeten de produkten in het schap ook de kostprijs op brengen. Daar is de producent en de consument het beste mee af. Dan kun je produceren wat de consument vraagt. Dan laten ze die onzinnige produkten die onnodig duur zijn en niets toevoegen in de schappen liggen! En daarbij ben je die onzinnige discussie kwijt!

Of registreer je om te kunnen reageren.