Rundveehouderij

Nieuws 219 x bekeken

Invorderingskosten PZ superheffing verdrievoudigd

Zoetermeer - Een aantal lastige superheffingsdossiers heeft de invorderingskosten van het Productschap Zuivel bijna verdrievoudigd.

De kosten stegen van 33.647 euro in 2009 naar 94.228 euro in 2010. Dat is te zien in de PZ-jaarrekening 2010. Volgens Folkert Beekman, secretaris PZ, heeft dit te maken met een aantal lastige incassozaken. "Hoewel door ons gemaakte kosten in principe op de nota worden bijgeschreven, kunnen deze niet altijd worden geïnd. We hebben een aantal beslagen gelegd en voor tien crediteuren faillissement aangevraagd."

Afgelopen jaar besloot het PZ de superheffingregels aan te passen om incasso’s te vereenvoudigen. Zo zijn kopers van melk tegenwoordig verplicht om het PZ gegevens te verstrekken over nieuwe producenten die hun quotum al volledig hebben gebruikt bij een andere koper.

Op 31 december 2010 had het PZ nog 19 bezwaarschriften open staan inzake melkquotering. Er stonden op 1 januari 2010 nog 20 zaken open terwijl daar het afgelopen jaar 63 bezwaarschriften bij kwamen. Ook bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven staan op 31 december 2010 nog 19 bezwaarschriften open.

Of registreer je om te kunnen reageren.