Rundveehouderij

Nieuws 231 x bekeken

FrieslandCampina en Nigeria eens over verdere ontwikkeling melkveehouderij

Lagos – FrieslandCampina Wamco in Nigeria en het ministerie van landbouw in dat land hebben een memorandum getekend over verdere ontwikkeling van de melkveehouderij.

Dit melden Nigeriaanse media. FrieslandCampina Wamco is een gezamenlijke onderneming van FrieslandCampina en Nigeriaanse aandeelhouders. Het bedrijf tekende vorig jaar al een overeenkomst met Shonga Dairies in de noordwestelijke deelstaat Kwara.

Shonga Dairies is een van 13 zuivelbedrijven in bezit van gevluchte Zimbabwaanse veehouders die zijn neergestreken in Nigeria. Zij proberen met geïmporteerd vee de melkproductie per koe in Nigeria te verhogen. Ook kopen ze melk van lokale boeren. Een groot deel van de melk wordt weer doorverkocht aan FrieslandCampina Wamco. Dit bedrijf steunt samen met de overheid boeren ook elders in het land om de lokale melkproductie op te voeren.

Wamco gebruikt nog altijd in hoofdzaak Nederlandse melkpoeder en condens om consumptiezuivel te maken voor de Nigeriaanse consumentenmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.