Rundveehouderij

Nieuws 153 x bekeken

Deense kaasexport terug op pré-crisisniveau

Kopenhagen - De waarde van de Deense kaasexport is vorig jaar gegroeid naar ruim 1 miljard euro. Dat is krap 39 miljoen euro meer dan in 2009, zo blijkt uit de statistieken van de overheid en landbouwsectorkoepel LF.

Ten opzichte van 2008 is sprake van stabilisatie. Volgens de zuivelsectie van LF is de groei een uitvloeisel van zowel een een grotere volumeafzet als hogere prijzen. De EU nam afzonderlijk bekeken veruit het merendeel af ter waarde van 796 miljoen euro. Dat was ook licht meer dan in het voorafgaande jaar. Op de Duitse markt – de grootste afnemer in de EU - leverden de Deense exporteurs iets in. De waarde daalde met ruim 25 miljoen euro naar ruim 268 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.