Rundveehouderij

Nieuws 190 x bekeken

Arla gaat kaasproductie ingrijpend herstructureren

Aarhus – Arla Foods stroomlijnt de kaasproductiestructuur in Denemarken en Zweden. De productie wordt voor een groot deel geconcentreerd in de fabrieken in het Deense Nr. Vium en Taulov, zodat minstens één fabriek kan worden geschrapt.

De mogelijkheid om nog twee andere fabrieken te schrappen wordt opengehouden. Het herstructureringsplan vergt investeringen van 83 miljoen euro in de uitbreiding van de twee eerstgenoemde productievestigingen met resp. 34 procent en 60 procent. Met de verbeterde structuur wil Arla in de race zien te blijven blijven op de internationale markt voor gele kaassoorten, zo blijkt uit de toelichting. Tevens speelt het concern met de concentratie in Denemarken in op de dalende melkproductie in Zweden. ”Sinds 2003 is er steeds minder melk beschikbaar en om niet met lege fabrieken te komen zitten is Arla gedwongen om te reageren,” legt vice-directietopman Jais Valeur uit. De in Zweden te sluiten fabriek ligt in de stad Falkenberg en telt 150 arbeidsplaatsen. De twee mogelijk te schrappen Deense fabrieken in Hjørring en Klovborg bieden aan 187 mensen werk.

Of registreer je om te kunnen reageren.