Rundveehouderij

Nieuws 157 x bekeken

Alleen mager poeder duurder op internetveiling

Auckland – Melkpoeder en boterolie zijn gemiddeld 2,4 procent in prijs gedaald op de jongste internetveiling van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra. Alleen mageremelkpoeder voor levering op korte termijn noteerde hoger op de veiling van 5 april.

Mageremelkpoeder werd verkocht voor gemiddeld 3.763 dollar per ton (2.649 euro), ofwel 1,5 procent duurder. Dit kwam vooral door de verkoop op korte termijn. Voor levering in juni steeg de prijs met 6,7 procent, voor levering in de periode juli-september 1,5 procent. Poeder voor levering in de periode oktober-december zakte juist in prijs, met 8,5 procent.

Vollemelkpoeder is verkocht voor gemiddeld 3.878 dollar (2.723 euro) ofwel 5,5 procent goedkoper dan op 15 maart maar altijd nog 10 procent boven het niveau van 1 september 2010. Boterolie deed 5.985 dollar (4.203 euro), ofwel 1,7 procent minder dan op 15 maart.

De achteruitgang op de internetveiling is voor exporterende zuivelproducenten nog iets ongunstiger, want in de periode tussen beide veilingen is de dollar 2 eurocent in waarde gedaald.

In totaal werd ruim 12.300 ton melkpoeder en boterolie verkocht op de veiling, ongeveer evenveel als bij de vorige veilronde. Het grootste deel, 7.500 ton, bestond uit vollemelkpoeder. Van mageremelkpoeder werd 2.350 ton verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.