Rundveehouderij

Nieuws 170 x bekeken

PZ verkleint begroot tekort over 2010

Zoetermeer – Het Productschap Zuivel (PZ) komt over 2010 uit op een kleiner tekort dan geraamd. Dit blijkt uit de voorlopige jaarrekening over dit jaar.

Begroot was een tekort van 3,1 miljoen euro. Dat was zo bedoeld om door een jaarlijks tekort de reserves van het schap ook geleidelijk te kunnen beperken. Het uiteindelijke tekort kwam echter uit op 2,1 miljoen euro.

Oorzaak daarvan is dat het Productschap Zuivel geen rente afdroeg aan het Diergezondheids Fonds. Dat zit redelijk goed bij kas. Ook speelde mee dat vorig jaar meer kilo’s melk zijn geproduceerd. De melkproductie bleek 260 miljoen kilo hoger dan eerst geprojecteerd, waardoor ook de inkomsten uit heffingen over die melkproductie stegen.

Overigens liep het bedrag aan vorderingen licht op, van 1 naar 2,3 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.