Rundveehouderij

Nieuws 167 x bekeken

Ontslagen in Britse voedingssector

Glasgow – Het Britse zuivelbedrijf Robert Wiseman gaat uit efficiëntie-overwegingen een kleinere melkfabriek en een distributiecentrum sluiten. Daarbij gaan 134 banen verloren, waarbij Wiseman wil proberen de betrokken werknemers elders binnen het bedrijf weer aan werk te helpen.

Volgens het zuivelbedrijf is het niet gelukt de kosten binnen beide bedrijven op vergelijkbare hoogte met die van andere onderdelen te krijgen.

Tegelijkertijd heeft het slaatjes- en groentebedrijf Bakkavör meegedeeld een verwerkingsbedrijf voor doperwten, bonen en exotische groente in Kirton te sluiten met het verlies van 116 arbeidsplaatsen. De vestiging draait volgens de eigenaar al langere tijd met verlies door teruglopende verkopen en hogere input-kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.