Rundveehouderij

Nieuws 208 x bekeken

Miljoen voor uitstoot-arm veevoer

Den Haag – Namens het ministerie van ELI stelt het Agentschap NL 1 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar emissie-arm veevoer.

Doel is om met name de uitstoot van het broeikasgas methaan in rundveevoer te beperken. Het subsidietraject is in het bijzonder gericht op projecten die bijdragen aan concrete oplossingen of kennis om de methaanemissie in de pens of dikke darm te verminderen.

De subsidie vloeit voort uit het Convenant ’Schone en zuinige agrosectoren’. Uitvloeisel daarvan is dat de melkveehouderij in 2020 de methaanemissie met minstens 5 procent per melkkoe beperkt ten opzichte van 2007.

Inschrijving voor de subsidie is mogelijk van 21 maart tot en met 20 mei 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.