Rundveehouderij

Nieuws 162 x bekeken

Melkprijs Skånemejerier vorig jaar op 40 cent per kilo

Malmö – De Zweedse zuivelaar Skånemejerier heeft vorig jaar een melkprijs inclusief nabetaling uitbetaald van 40 cent (3,56 kroon) per kilo.

Dat blijkt uit de vandaag door het concern gepresenteerde jaarcijfers. Ten opzichte van het voorafgaande jaar is sprake van een verbetering van 7,5 cent. De winst belandde op een kleine 34 miljoen euro (ruim 300 miljoen kroon) tegen slechts 3 miljoen euro ofwel 26,9 miljoen kroon in 2009. Het resultaat geeft ook de mogelijkheid aan de leveranciers 3 procent van het vermogen uit te keren. De doelstelling van Skånemejerier is om in het lopende jaar en de twee jaren daarna een melkprijs te kunnen betalen van 45 cent (4 kroon) per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.