Rundveehouderij

Nieuws 310 x bekeken

MPR Voeding helpt bij vroege aanpak slepende melkziekte

Arnhem – MPR Voeding maakt het mogelijk om vroegtijdig in te grijpen bij slepende melkziekte. Dat meldt fokkerijorganisatie CRV.

Bij MPR Voeding meet CRV in de melkmonsters standaard zowel het ureum- als het zogenoemde ketosegehalte. De uitslag hiervan geeft CRV weer op het nieuwe onderdeel van de MPR-uitslag: MPR voeding. Zo kan een veehouder volgens de fokkerijorganisatie op snelle en betrouware wijze slepende melkziekte detecteren en gepaste maatregelen nemen.

Slepende melkziekte komt meestal voor in subklinische vorm, waardoor de problemen vaak worden onderschat, zo legt CRV uit. De diagnose wordt te laat gesteld, vaak wanneer er al sprake is van productiedaling en conditieverlies.

Of registreer je om te kunnen reageren.