Rundveehouderij

Nieuws 158 x bekeken 1 reactie

Leden waarschuwen om 'weidegangdictaat'

Heerenveen - Zo'n 700 leden van FrieslandCampina kwamen woensdagavond opdagen in Heerenveen om het bestuur van FrieslandCampina te waarschuwen. Reden was volgens velen dat ze zich te vaak voor voorgegoten besluiten zien geplaatst.

De bijeenkomst was belegd door het 'betrokken ledenplatform', waarin ondermeer Jan van Weperen, Sjoerd Bijma en Piet de Jong zitten. Dezen wilden met een bijeenkomst buiten de door FrieslandCampina bepaalde kaders aangeven dat de coöperatie de laatste jaren soms te veel voor de leden bedisselt. "We willen onze coöperatie terug", zei platform-lid Sjoerd Bijma. De druppel die de emmer liet overlopen voor velen was de aankondiging dat weidegang niet meer vrijblijvend mag zijn voor de leden.

Voorzitter Kees Wantenaar van FrieslandCampina gaf toe dat de start van de ledendiscussie over verduurzaming en weidegang gelukkiger had gekund, maar bood geen excuses aan. Ook deed hij geen verdere toezeggingen dan dat het bestuur van de coöperatie ook de indrukken van deze, niet-reguliere ledenbijeenkomst zal meenemen in de besluitvorming. Platform-lid Sjoerd B ijma had aan het begin van de bijeenkomst gevraagd dat het bestuur van FrieslandCampina de huidige voorstellen in zou trekken. Daar werd gedurende de rest van de avond niet op teruggekomen. Voor het bestuur van FrieslandCampina is dat ook niet aan de orde.

Het platform van betrokken leden toonde zich tevreden met de opkomst en het afgegeven signaal. Het beraadt zich nog over eventuele verdere acties. De bijeenkomst en de grote opkomst boden volgens woordvoerder Jan van Weperen 'interessante nieuwe inzichten'.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    frieslandcampina moet zich niet met de bedrijfsvoering van de boeren bemoeien,boeren moeten zelf beslissen of beweiden of niet.frieslandcampina moet doen waar ze voor opgericht is,het verwerken van melk.

Of registreer je om te kunnen reageren.