Rundveehouderij

Nieuws 175 x bekeken

Lactalis voert belang in Parmalat verder op

Parijs – Het Franse kaas- en zuivelbedrijf Lactalis heeft met enkele investeringsfondsen overeenstemming bereikt over de aankoop van 15,3 procent van de aandelen in de Italiaanse collega Parmalat.

Lactalis kan daarmee haar belang in Parmalat opvoeren naar ongeveer 29 procent.
Onduidelijk is of de Franse zuivelgigant nog verder wil gaan. Als het belang de 30 procent overschrijdt, dan zou Lactalis verplicht zijn een officieel overnamebod voor Parmalat op tafel te leggen. Verwacht wordt dat er meer duidelijkheid komt tijdens de aandeelhoudersvergadering van Parmalat die voor half april op de agenda staat.

De Italiaanse regering heeft inmiddels maatregelen aangekondigd om ’bedrijven die van strategisch belang worden gedacht tegen buitenlandse overname te beschermen’. Gisteren is de Franse ambassadeur in Rome ook op het matje geroepen bij de Italiaanse minister van economische zaken die hem zijn ongenoegen over de Franse avances heeft kenbaar gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.