Rundveehouderij

Nieuws 193 x bekeken

Hogere vet- en eiwitprijzen Cono in februari

Middenbeemster - Voor het bepalen van de melkprijs over februari heeft Cono Kaasmakers de vetprijs met 10 cent verhoogd naar € 3,20 en de eiwitprijs met 15 cent naar € 6,85.

De wintertoeslag à € 3,25 komt per februari te vervallen. Volgens de berekeningsmethode van agd.media / Boerderij komt daarmee het melkgeld over februari uit op € 34,16 exclusief btw, bij leverantie van 800.000 kilo per jaar. In februari 2010 was het melkgeld € 28,08.

Cono Kaasmakers heeft een positief beeld van de zuivelmarkt en verwacht ook voor de komende maanden stabiele tot stijgende prijzen. Beemster Kaas heeft een sterke positie in de retail. In de Merken Top 100, opgesteld door bureau SymphonyIri in opdracht van het vakblad Food Magazine, is Beemster gestegen van plaats 64 naar 56.

Of registreer je om te kunnen reageren.