Rundveehouderij

Nieuws 184 x bekeken 2 reacties

Gebouwen en grond Lyempf nog in handen Van der Valk

Kampen - De gebouwen en grond van zuivelonderneming Lyempf zijn nog in handen van de voormalig directeur Siep van der Valk.

Dat bevestigt huidig directeur Robert-Jan Bannink. Lyempf huurt de gebouwen van Van der Valk. Grond en gebouwen zijn niet ondergebracht in Lyempf BV.

Dat grond en gebouwen niet in bezit zijn van Lyempf is van belang gezien het feit dat de zuivelonderneming op de rand van faillissement staat. Het is tot nu toe nog niet duidelijk of en wanneer een faillissement wordt uitgesproken. "Ik had verwacht deze week meer te kunnen melden, maar dat is niet het geval", laat Bannink weten.

De productie bij Lyempf gaat nog gewoon door. Afnemers leveren grondstoffen zodat de fabriek kan blijven draaien. Er is geen rechtstreekse afname van melk bij veehouders meer. Hooguit wordt een beperkte hoeveelheid melk via de spotmarkt gekocht. Bij Lyempf werken een kleine honderd werknemers.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    dwjymfvemme

    elLRxv jkodzryikcim, [url=http://araexwognucb.com/]araexwognucb[/url], [link=http://yqsodzikewta.com/]yqsodzikewta[/link], http://ckmxpzwdssuq.com/

  • melkboertje

    het spel van v/d valk is dus begonnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.