Rundveehouderij

Nieuws 178 x bekeken

Faillissement Lyempf onvermijdelijk

Kampen – Zuivelverwerker Lyempf stormt onvermijdelijk op een faillissement af.

Het wachten is slechts op de partij die er de stekker uittrekt. Dit bevestigt directeur Robert Jan Bannink.

De hoofdoorzaak dat Lyempf nu ten onder dreigt te gaan is volgens hem dat de Griekse eigenaar de al in augustus vorig jaar toegezegde investering niet heeft gedaan. Begin februari 2011 is weliswaar een beperkte kapitaalsinjectie gedaan, maar bij lange na niet het bedrag dat in eerste instantie was toegezegd. Eigenaar Gramen Shipping is niet bereid verdere injecties te doen, zo werd afgelopen weekeinde duidelijk.

Lyempf verwerkt momenteel alleen nog zuivel als dat gebeurt in opdracht van anderen.
Leverancierscoöperaties FlevoMelk en Noorderland Melk beraden zich op de situatie. Sinds enkele weken gaat er geen melk meer rechtstreeks van deze coöperaties naar Lyempf. Wel hebben ze nog melkgeld tegoed.

Of registreer je om te kunnen reageren.