Rundveehouderij

Nieuws 186 x bekeken

Faillissement Lyempf dreigt

Kampen - De kans dat Lyempf in Kampen voor een faillissement verkocht wordt is klein.

Tot vorige week was directeur Robert-Jan Bannink nog hoopvol dat er een nieuwe eigenaar voor het zuivelbedrijf gevonden werd. Nu lijkt volgens hem een verkoop zonder faillissement niet meer mogelijk. In de loop van de komende week verwacht Bannink zekerheid te krijgen van Lyempf-eigenaar Carnell Developments over de toekomst van het bedrijf. Toch wil Bannink de handdoek nog niet in de ring gooien. Hij blijft van mening dat Lyempf een bedrijf met mogelijkheden voor de toekomst is. Als het bedrijf failliet gaat komen er een kleine 100 medewerkers op straat te staan.

De productie bij Lyempf gaat vooralsnog gewoon door. Afnemers leveren de benodigde grondstoffen zodat de fabriek door kan gaan. Er is geen rechtstreekse afname van melk van veehouders meer. Hooguit wordt er een beperkte hoeveelheid melk via de spotmarkt aangekocht. De veehouders die eerder aan Lyempf leverden hebben hun weg gevonden naar andere afnemers waaronder DOC, Bel Leerdammer, Özgazi en Veco Zuivel.

Of registreer je om te kunnen reageren.