Rundveehouderij

Nieuws 157 x bekeken

EMB en ECVC teleurgesteld over zuivelkoers Europarlement

Brussel - De zuivelvoorstellen van Europarlementariër James Nicholson, die koersbepalend lijken voor de opstelling van het Europees Parlement als geheel, komen niet eens in de buurt van een beter functionerende zuivelmarkt. Dit stellen de European Milk Board (EMB) en de Europese Coördinatie Via Campesina (ECVC).

Nicholson presenteert vandaag zijn verslag over het melkpakket van de Europese Commissie aan de landbouwcommissie van het Europees Parlement.

De EMB en ECVC hebben heel andere ideëen over een eerlijker en beter werkende zuivelmarkt. Ze willen een actievere inzet van de Europese instanties en meer eigen macht voor de boeren. Ook willen ze een actiever marktbeheer, meer transparatie en een eerlijker verdeling van de marges binnen de keten.

Of registreer je om te kunnen reageren.