Rundveehouderij

Nieuws 211 x bekeken

Arla en DMK samen in wei-proteïne

Aarhus/Bremen- Arla en de nieuwe Duitse fusiemaatschappij DMK (de bundeling van Nordmilch en Humana Milchunion) stappen in een jointventure voor de productie van weiproteïnes.

Het gezamenlijke bedrijf gaat draaien onder de naam ArNoCo GmbH & Co. De partners steken samen 44 miljoen euro in het initiatief. Dit bedrag wordt geïnvesteerd in de bouw van een weiproductieinstallatie bij DMK’s kaasfabriek in het Noord-Duitse Nordhackstedt en de uitbreiding van Arla’s weibedrijf in het Deense Vium.

Daar zullen in Nordhackstedt geproduceerde concentraat en lactose worden gedroogd. Arla Foods neemt de afzet en distributie van de producten aan de internationale voedingsindustrie voor zijn rekening. DMK levert de expertise voor de productie, zo heet het in de toelichting.

De nieuwe fabrieksinstallatie in Nordhackstedt is volgens plan eind volgend jaar bedrijfsklaar en levert 24 arbeidsplaatsen op. DMK-directietopman Josef Schwaiger ziet in de kersverse alliantie met Arla een belangrijke stap op weg naar één van de strategische doelstellingen met de hoogste prioriteit van het concern: een grotere waardevorming. Arla op zijn beurt streeft naar een verdubbeling van de omzet van de weiproteïnebedrijvigheid en met de samenwerking met DMK is dat doel binnen handbereik, aldus Arla-directievoorzitter Peder Tuborgh.

Of registreer je om te kunnen reageren.