Rundveehouderij

Nieuws 254 x bekeken

Melkkleuren project van start

Utrecht - Het project Melkkleuren is vandaag, donderdag 3 februari, gestart tijdens een congres van LTO Noord in Utrecht. Kunstenaar Aziz Bekkaoui gebruikt melk als metafoor om de oorsprong van de Nederlandse samenleving en cultuur anno nu te duiden.

Zowel politici als kunstenaars gaven tijdens een twee uur durende show hun visie op melk. Ook diverse melkveehouders kwamen aan het woord. Boer zijn is geen beroep maar een manier van leven, was een van de conclusies.

De optredens hadden plaats in de jaarbeurshallen. Volgens burgemeester Aleid Wolfsen, die de officiële aftrap van het project voor zijn rekening mocht nemen, een prima plek gezien het feit dat vroeger op dezelfde plek nog de veemarkten werden gehouden. Wolfsen onderstreepte de grote invloed die de agrarische sector op Nederland heeft gehad. " Nederland is gebouwd voor en door boeren", aldus Wolfsen. Bekkauoi heeft het voornemen om in september de Utrechtse Dom te veranderen in het grootste melkpak van Nederland. Vervolgens moet het project Melkkleuren het land gaan veroveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.