Rundveehouderij

Nieuws 146 x bekeken

Ierse steun voor melkapparatuur

DUBLIN – Ierse melkveehouders kunnen vanaf 1 maart aanvragen indienen voor een subsidieregeling voor melk- en melkopslagapparatuur en soortgelijke investeringen. Voor de subsidies is in totaal 45 miljoen euro beschikbaar.

Daarnaast is er een subsidie van in totaal 8 miljoen voor apparatuur om regenwater op te vangen.

Dat heeft minister Brendan Smith van landbouw laten weten. De subsidies maken deel uit van het ontwikkelingsprogramma voor het Ierse platteland dat deels door de EU wordt gefinancierd. Voor investeringen in melkmachines, melkopslag en koelapparatuur kan tot 40 procent subsidie met een maximum worden verleend. ”Dit biedt praktische steun om de potentiële groei van de melkveehouderij in ons land te realiseren,” aldus de bewindsman. Volgens hem is de steun vooral van belang voor jonge melkveehouders die hun productie willen opvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.