Rundveehouderij

Nieuws 177 x bekeken

Ierse minister waarschuwt weer voor superheffing

Dublin – De Ierse minister voor landbouw Brendan Smith heeft de melkveehouders in zijn land opnieuw gewaarschuwd voor een dreigende superheffing.

Dat risico is in januari weer groter geworden, stelt de bewindsman. In december zat Ierland nog 2,35 procent onder het nationale quotum, in januari was dat teruggelopen naar 1,88 procent.

‘’De versnelling in de melkproductie die we hebben gezien in 2010, en vooral tegen het eind van het jaar, is in 2011 doorgegaan. Gezien het feit dat we dit melkjaar al van maand op maand verschillen in de orde van grootte van 1 procent hebben gezien, is de kans groot dat de afleveringen in de overblijvende twee maanden ons tegen eind maart over het nationale quotum trekken.’’

Smith drukt de melkveehouders op het hart hun activiteiten dit voorjaar zorgvuldig te plannen. ‘’Dat betekent een evenwicht vinden tussen de begrijpelijke wens om de winstgevendheid zo hoog mogelijk op te voeren nu de melkprijzen op een hoog niveau blijven en de noodzaak om een superheffing die erg schadelijk kan zijn voor hun bedrijfsvoering te vermijden.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.