Rundveehouderij

Nieuws 196 x bekeken

Gemiddelde Duitse melkprijs in 2010 net onder 30 cent

Münster – De gemiddelde Duitse melkprijs bleef vorig jaar net onder de 30 cent.

Dat stelt TopAgrar in Münster vast. Volgens deze instantie belandde het gemiddelde bij de gehaltes 3,7 procent vet en 3,4 procent eiwit op 29,8 cent per kilo. De hoogste prijs (31,6 cent) werd betaald door Molkerei Weihenstephan, onderdeel van Müller Milch, en Milchverwertung Ostallgäu. Molkerei Ammerland in Nedersaksen behoorde met 31,5 cent ook tot de koplopers, evenals FrieslandCampina in Keulen met 31,3 cent. DOC Kaas presteerde 31,2 cent. De marktleiders Nordmilch en Humana Milchunion (sinds kort gefuseerd in de nieuwe maatschappij DMK) bleven daarbij achter. Zij betaalden 29,8 cent en 29,3 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.