Rundveehouderij

Nieuws 120 x bekeken

Geen verband tussen zuivelconsumptie en levensverwachting

Leiden - Verzadigde vetten uit zuivel hebben minder effect op de levensverwachting dan gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van TNO in Leiden, meldt persbureau Reuters.

Voor het onderzoek, mede gefinancierd door de Nederlandse Zuivel Organisatie, werden meer dan 120.000 oudere volwassenen tien jaar lang gevolgd.

Bij mannen werd geen verband gevonden tussen hun zuivelconsumptie en het risico op overlijden tijdens de onderzoeksperiode. Bij vrouwen werd wel een klein verband aangetoond. Vrouwen die veel volvette zuivelproducten gebruikten, liepen een iets hoger risico op hartkwalen en overlijden daardoor. Bij zowel mannen als vrouwen zorgde consumptie van zure zuivelproducten als yoghurt en zure room voor een lichte toename in levensverwachting.

Harde bewijzen voor een positief danwel negatief verband tussen zuivelconsumptie en levensverwachting werden echter niet gevonden.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.