Rundveehouderij

Nieuws 263 x bekeken

FrieslandCampina bekijkt opties vestiging Steenderen

Amersfoort – FrieslandCampina onderzoekt wat de uitbreidingsmogelijkheden voor haar kaasfabriek in Steenderen zijn. In de kaasfabriek worden halfharde Goudse kazen en Maasdammer kazen geproduceerd.

Volgens de zuivelonderneming gaat het om een standaardprocedure. ”We willen een overzicht hebben van mogelijkheden die we op diverse locaties op de middellange en lange termijn hebben”, aldus een woordvoerder. Daarbij is de doorlooptijd van een wijziging in een bestemmingsplan volgens de woordvoerder gemiddeld anderhalf jaar. Het onderzoek staat volgens FrieslandCampina los van de recent aangekondigde reorganisatie van de kaasdivisie.

Samen met de gemeente Bronckhorst kijkt FrieslandCampina wat de mogelijkheden in Steenderen zijn. Er is op de naastgelegen percelen ruimte voor uitbreiding, maar gasleidingen van Gasunie beperken uitbreidingsmogelijkheden aan de oostkant.

Of registreer je om te kunnen reageren.