Rundveehouderij

Nieuws 156 x bekeken

Frankrijk betaalt rundveepremies eerder uit

Parijs – Franse veehouders krijgen de zoogdierenpremie zo snel mogelijk uitbetaald. Ze hoeven daar niet nog eens een maand op te wachten zoals in de oorspronkelijke regeling het geval zou zijn. In totaal gaat het daarbij om 65 miljoen euro voor 88.000 boeren. Daarnaast zal het EU-deel van de premie, nog eens 200 miljoen, vanaf 15 maart worden overgemaakt, drie maanden eerder dan normaal het geval zou zijn.

Minister Le Maire van landbouw heeft dat beloofd tijdens het congres van de organisatie van rundveehouders Fédération Nationale Bovine. ’’De rundveehouders staan met de rug tegen de muur, op deze manier hopen we hun financiële situatie wat te verlichten.”

De minister, die bij binnenkomst werd uitgefloten door de 500 aanwezigen, ging verder echter niet in op de klachtenlijst van FNB-voorzitter Pierre Chevalier. Hij herhaalde alleen dat hij wil dat de winkelprijzen voor vlees omhoog gaan. ’’Daar werk ik aan in het kader van de lopende prijsonderhandelingen in de voedingssector.”

Of registreer je om te kunnen reageren.