Rundveehouderij

Nieuws 163 x bekeken

First Milk wil meer exporteren

Glasgow – De Britse zuivelcooperatie First Milk wil meer kaas en verpakte boter exporteren.

First Milk heeft daartoe een strategische alliantie gesloten met het internationale handelshuis Eilers & Wheeler in Londen.

Algemeen directeur Kate Wallum stelt dat de coöp ’in het belang van de leden’ met de samenwerking beter denkt te kunnen profiteren van de hoge prijzen op de wereldmarkt. ”Op dit moment leveren de wereldmarkten sterke marges voor Britse zuivelproducten en waar de meeste commentatoren voorspellen dat de vraag zal aanhouden achten we een ervaren partner nodig om onze export verder op te voeren. We zijn overeengekomen dat we een groeiend deel van onze kaas via dit kanaal zullen vermarkten en zullen de voortgang daarbij voortdurend in het oog houden.”

Eilers & Wheeler is een internationaal handelshuis in zuivelproducten dat ruim twee eeuwen geleden z’n oorspronkelijke basis had in Amsterdam. Het bedrijf houdt zich wat Groot-Brittannië betreft vooral bezig met de uitvoer van daar gefabriceerde producten hoewel ook op bescheiden schaal invoer naar de Britse markt zelf wordt geregeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.