Rundveehouderij

Nieuws 178 x bekeken

Efsa wijst gezondheidsclaim FrieslandCampina af

Parma – De Efsa (European Food Safety Authority) heeft de aanvraag voor een gezondheidsclaim van FrieslandCampina afgewezen.

De zuivelonderneming meende dat het risico op tanderosie af zou nemen door de consumptie van fruitsap waaraan extra calcium is toegevoegd.

FrieslandCampina heeft in totaal 37 studies aangeleverd om haar claim te onderbouwen. ”De Efsa zag echter een noodzakelijk verband tussen een aantasting van het tandglazuur en cariës, en wilde hierover aanvullende onderzoeksinformatie”, laat een woordvoerder weten. Aan deze vraag kon de zuivelonderneming niet tijdig voldoen waardoor een afwijzing van de claim in de lijn der verwachting lag. De gevolgen van de afwijzing zijn volgens de woordvoerder niet groot gezien het feit dat de claim nog werd gevoerd voor bestaande producten.

FrieslandCampina laat weten nog meerder aanvragen bij de Efsa  te hebben lopen maar wil geen gedetailleerde informatie prijsgeven. Ook is niet duidelijk of de zuivelonderneming genoemde gezondheidsclaim opnieuw gaat aanvragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.