Rundveehouderij

Nieuws 183 x bekeken

Chinezen komen met hoogste bod op Yoplait

PARIJS – Het Chinese voedingsbedrijf Bright Foods is bereid 1,7 miljard euro neer te tellen voor het 50-procentbelang in yoghurtdrankje Yoplait. Het belang is in de verkoop gedaan door investeerder PAI.

De Chinezen hebben daarmee het hoogste bod gedaan op Yoplait, het bekendste yoghurtdrankje in de wereld en na Danone ook het grootste zuivelmerk.Tegelijkertijd heeft ook het Franse kaasbedrijf Lactalis zijn oorspronkelijke bod van 1,4 miljard euro op Yoplait verhoogd.

Dat melden Franse financiële bronnen. Voor zover bekend heeft FrieslandCampina uiteindelijk niet meegedaan aan de overnamerace voor Yoplait. Wel doen het Amerikaanse General Mills, dat in de VS de rechten op Yoplait heeft, het Mexicaanse Grupo Lala en naar verluidt ook het Franse kaasbedrijf Bel, ook eigenaar van Leerdammer, nog altijd mee.

Daarnaast hebben een aantal internationale financieringsbedrijven belangstelling getoond. Verwacht wordt dat PAI binnen een week of twee een of meer ’preferred bidders’ uitkiest. Dat moet dan wel in samenwerking met de Franse coöperatie Sodiaal die de andere helft van Yoplait in bezit heeft.

Bright Food, één van de grootste voedingsbedrijven in China, leek eerder serieuze belangstelling te hebben voor het Britse koekjes- en voedingsbedrijf United Biscuits, dat ook eigenaar is van Verkade. Over die potentiële overname is de laatste weken echter weinig meer vernomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.