Rundveehouderij

Nieuws 1100 x bekeken

Bemiddelaar Vreba Hoff kreeg 10.000 dollar per klant

Amsterdam - Een bemiddelaar van Vreba Hoff Dairy Development en Van Bakel Onroerend Goed BV kreeg 10.000 dollar per emigrerende melkveehouder. Dat blijkt uit een vonnis van de meervoudige belastingkamer van het gerechtshof in Amsterdam.

De belastingkamer boog zich vorige maand over de vraag of de bemiddelaar in dienst was van Vreba Hoff of Van Bakel. Volgens de bemiddelaar was over zijn inkomsten al in de VS belasting afgedragen.

De bemiddelaar ontving naar eigen zeggen 120.000 dollar (omgerekend tegen de toenmalige koers 134.000 euro)  voor twaalf aangebrachte emigranten, die zich tussen 1 september en 31 december 2001 bij Vreba Hoff meldden.

De bemiddelaar was voor 2001 zelfstandig actief op de emigratiemarkt. Vreba Hoff en Van Bakel namen hem in dienst, omdat ze daarmee ook een concurrent uit de markt haalden, aldus de adviseur van de bemiddelaar.

Het hof zegt dat er in 2001 geen sprake was van een dienstverband. De ontvangen vergoeding van 120.000 dollar is volgens de rechter voor de belastingdienst winst uit onderneming.

Of registreer je om te kunnen reageren.