Rundveehouderij

Nieuws 189 x bekeken

Arla UK verhoogt melkprijs

Leeds – De Britse tak van Arla verhoogt de melkprijs per 1 maart aanstaande met 2 pence, bijna 2,4 eurocent per liter.

Hoewel Arla de laatste grote Britse melkverwerker is die een prijsverhoging aankondigt, zet het tegelijkertijd de grootste stap in een keer. Ook coöperatie First Milk heeft een verhoging met 2 pence doorgevoerd maar dat was in twee maandelijkse stappen. Bij de meeste andere Britse melkkopers bleef de verhoging beperkt tot 1 of hooguit 1,25 pence per liter.

Met de verhoging komt de standaard melkprijs bij Arla op 26,5 pence (29,15 eurocent) per liter. De toename geldt niet voor melkveehouders die meedraaien in de zogenaamde Tesco-pool en die in dat kader aparte prijsafspraken hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.