Rundveehouderij

Nieuws 186 x bekeken 3 reacties

Amerikaanse zuivelindustrie tegen extra ethanol in benzine

Washington - De Amerikaanse zuivelindustrie verzet zich met de vleessector en een brede coalitie van ook milieugroepen tegen het besluit van de Amerikaanse milieu-dienst EPA om 50 procent meer ethanol in benzine toe te staan.

Voortaan mag er tot 15 procent ethanol worden bijgemengd, stelt de EPA. De zuivelindustrie vindt dit een verkeerd besluit, wat de volatiliteit op de agrarische markten alleen maar verder vergroot, stelt organisatie IDFA.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Zeker bang dat de mais duurder wordt. Ze zijn zelf toch ook niet bang van toren hoge melk prijzen. Maar ja een boer moet kunnen klagen.

  • no-profile-image

    Met 15% ethanol toevoegen aan Benzine heeft men al 60% van de Amerikaanse mais nodig, dus met 25% toevoeging heeft men alle Amerikaanse mais nodig voor brandstof. Dit is dan alleen nog maar voor de Amerikaanse auto's die op benzine rijden. De vrachtwagens en de landbouwvoertuigen rijden hier allemaal op diesel. Dus dit kleine deel is maar een schijnoplossing voor de vervanging van olie en het terugdringen van broeikasgassen wat ook nog door velen in vraag wordt gesteld.

  • no-profile-image

    De mensen zullen een keus moeten maken tussen goedkoop eten of CO2 uitstoot beperken of althans niet nog verder laten excaleren. De politiek zal zich weer net als na WO II weer met de voedsel voorziening moeten gaan bemoeien, zodat er voldoende betaalbaar voedsel is, waarbij de boeren in ieder geval een goede boterham kunnen verdienen. Voor de biobrandstof zal de politiek een appart beleid moeten voeren, want uit één varken twee ruggen snijden is nog nooit gelukt en zal ook in de toekomst onmogelijk zijn. Laten we het landbouw beleid gaan zoals het de laatste decennia in gegaan is, dan zal het arme deel van de bevolking in de problemen komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.