Rundveehouderij

Nieuws 190 x bekeken

Voorschot DOC Kaas eindigt kort achter FrieslandCampina

Hoogeveen – DOC Kaas houdt de voorschotprijs over de maand december gelijk. Daarmee eindigt DOC qua voorschot over heel 2011 dicht achter FrieslandCampina.

DOC betaalt een gemiddeld voorschot uit van € 36,41 per 100 kilo exclusief btw, terwijl FrieslandCampina € 36,98 uitbetaalt. Dit bij een jaarleverantie van 800.000 kilo melk en na aftrek van 7 cent PZ-heffing. Per kilo vet betaalt DOC € 3,27 per kilo uit, per kilo eiwit € 7,37.

Voor 2012 wil Oosterveld nog geen prognose uitspreken. ”Maar de kaasprijzen zijn gewoon goed”, zegt hij. Gezien de resultaten dit jaar lijkt er een goede kans op een mooie nabetaling. Voor zowel kaas als wei heeft de Hoogeveense coöperatie goede resultaten behaald, voor room bleven de opbrengsten iets achter.

Of registreer je om te kunnen reageren.