Rundveehouderij

Nieuws 390 x bekeken

Melkvee- en loonbedrijf wint Venlose ondernemersprijs

Venlo – De Lodewijk van der Grintenprijs 2012 is gewonnen door melkvee- en loonbedrijf Van Lipzig uit Schandelo. Volgens de jury is het bedrijf vernieuwend en investeert het bedrijf in duurzaamheid.

De maatschap Van Lipzig is een dubbelbedrijf op één locatie in Schandelo: een melkveebedrijf met 150 koeien, waarmee 1,3 miljoen kilo melk wordt geproduceerd en een loonbedrijf. ”Voor beide takken worden door ondernemers van het bedrijf (twee broers) gepaste groeistrategieën ontwikkeld, met respect voor omgeving en dier. Vakmanschap, ondernemerschap, maar ook passie en liefde voor dieren zijn de drijfveren voor deze ondernemers”, aldus de jury over het winnende bedrijf.

Ook de samenwerking met het Limburgs Landschap in het begrazingsbeheer van het aangrenzende natuurgebied, kreeg een waarderende vermelding. In de plannen voor een nieuwe stal wordt ook uitdrukkelijk met de omgeving rekening gehouden, want fietsers kunnen straks letterlijk over het bedrijf en door de stal fietsen.

”De prijs kwam als een volledige verrassing”, vertelt Mark, een van de twee broers. ”Dat wij deze prijs gewonnen hebben, is vooral goed voor de melkveesector in de regio Venlo. De sector is namelijk relatief klein in deze regio en wordt nu op een positieve manier in de schijnwerper gezet. Het hele gezin is enorm blij met deze prijs.”

De Lodewijk van der Grintenprijs, een initiatief van de Stichting Venlose Ondernemersprijs, waarin LLTB, MKB Venlo, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo samenwerken, werd afgelopen dinsdag door burgemeester Hubert Bruls uitgereikt in theater de Maaspoort in Venlo. Van Lipzig bleef daarmee de twee andere genomineerden, Broekmans Patisserie en CO2- en biogasspecialist Haffmans, voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.