Rundveehouderij

Nieuws 288 x bekeken

Genetisch gewijzigde mais wordt groter

Brussel – Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) wil een veldproef starten met genetisch gewijzigde mais die groter wordt dan traditionele mais.

Uit een proef in een serre is gebleken dat de ggo-mais groter wordt dan traditionele mais. Daarom wil de VIB nagaan of de maisplanten ook onder normale landbouwomstandigheden groter worden en dichter bij elkaar kunnen worden geplant. Dat zou kunnen bijdragen aan een hogere opbrengst.

De veldproef maakt deel uit van het project Biotechnology for a sustainable Economy. In eerste instantie wordt daarom gekeken of de genetische gewijzigde mais meer biomassa oplevert. Als de genetische wijziging een hogere opbrengst oplevert, biedt dit volgens een woordvoerder ook kansen voor de voedermais.

Of registreer je om te kunnen reageren.