Rundveehouderij

Nieuws 251 x bekeken

Frankrijk wil in 2012 weer blauwtong-vrij zijn

Parijs – Frankrijk hoopt volgend jaar juni de blauwtongvrije status te kunnen aanvragen.

Landbouwminister Bruno le Maire heeft daarom de Franse veehouders opgeroepen hun dieren opnieuw tegen blauwtong te vaccineren.

Frankrijk heeft de afgelopen jaren van alle Westeuropese landen de meeste gevallen van blauwtong gehad. Na het invoeren van een verplichte en later vrijwillige vaccinatie, heeft Frankrijk de ziekte snel onder controle gekregen. De minister noemt dit in een verklaring ’alle gelukwensen waard.’ ”De inzet van de overheid, naast de sector zelf, is een bepalende factor geweest bij deze draconische vermindering van het aantal besmette bedrijven.”

Le Maire wil nu ’een gezamenlijke mobilisatie’ opdat Frankrijk in juni 2012 zijn officiële status van blauwtongvrij - zoals gedefinieerd door de Europese regels en de internationale afspraken binnen de OIE - weer terug kan krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.