Rundveehouderij

Nieuws 337 x bekeken

Fraaie koeien op drukbezochte HHH-show

Zwolle - Op de zeer goed bezochte Holland Holstein sHow (HHH) in Zwolle op 10 december werd Veenhuizer Damion Winnie van Jannes Uineken uit het Drentse Dalen algemeen kampioen zwartbont. Bij roodbont sleepte Paris van Gerrit Klein Teselink uit het Gelderse Harfsen die titel in de wacht. Beide koeien werden eerder die dag al kampioen in de middenklasse rood en zwartbont.

Bij de oude koeien zwartbont werd de bekende Wilhelmina 358 van Teus van Dijk uit het Zuid-Hollandse Giessenburg kampioen. De vaarzentitel ging naar Jimm. Holstein Hellen 589 van John de Vries uit het Friese Boyl.

Bij roodbont was Toosje 20 van familie van Dee uit het Gelderse IJzendoorn de mooiste vaars. De klasse roodbont oud van voor Jantje 146 van maatschap Reitsma uit het Friese Driesum.

Naast de individuele keuring waren er ook nog prijzen te verdelen bij de Young Breeders. Deze streden in drie categoriën: showmanship, exterieur en toilet. Zowel de titel exterieur als toilet gingen naar Jeroen van Beek met zijn pink Southland Sharon 30. De titel showmanship ging naar Britte Nooijens. Zij bracht haar pink Aukje 247 van familie Loenhout het beste voor.

Een uitgebreid verslag van de HHH-show kunt u lezen in Boerderij van 13 december 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.