Rundveehouderij

Nieuws 238 x bekeken

Britten ruim boven 9 miljard liter melk

Londen – De Britse melkproductie is in november uitgekomen op 1,032 miljard liter. Dat betekent dat de melkproductie in het lopende melkjaar is opgelopen tot 9,024 miljard liter, het hoogste cijfer sinds het melkjaar 2006/07.

De laatste maanden schommelt de melkproductie in Groot-Brittannië volgens de schattingen van het Rural Payment Agency (RPA) steeds rond het niveau van vorig jaar. De melkplas was in november nog geen 5 miljoen liter hoger dan in dezelfde maand vorig jaar, terwijl dat in oktober juist 7 miljoen liter minder was.

Het RPA komt verder voor de afgelopen maand op een gemiddeld botervetgehalte van 4,02 procent waarmee dat cijfer over het lopende melkjaar op 4,17 procent uitkomt.

Of registreer je om te kunnen reageren.