Rundveehouderij

Nieuws 236 x bekeken

Bongrain neemt minderheidsbelang in biozuivelaar Söbbeke in Gronau

Gronau - Het Franse kaasconcern Bongrain neemt een minderheidsbelang in biozuivelaar Söbbeke in het Westfaalse Gronau-Epe.

Söbbeke mikt met de financiële rugdekking van Bongrain op een versterkt eigen vermogen met het oog op investeringen in de bouw van nog een kaasfabriek. Söbbeke verwerkt volgens eigen informatie 130 miljoen kilo biomelk van rond de 260 leveranciers, waaronder sinds juli dit jaar de veehouders van producentenvereniging Bio-Milcherzeugergemeinschaft Nord.

Bongrain, een private onderneming met een omzet van 3,6 miljard euro, is al van de partij in de Duitse zuivelsector met onder meer een belang in het bedrijf Edelweiss in het Beierse Kempten. In Wiesbaden verzorgt dochtermaatschappij Bongrain Deutschland de afzet en marketing voor de Bondsrepubliek.

Of registreer je om te kunnen reageren.