Rundveehouderij

Nieuws 359 x bekeken

Amerika scherpt regels melkkwaliteit aan

Washington – Het Amerikaanse ministerie van landbouw heeft het EU gezondheidsprogramma voor zuivel aangescherpt. Dit betekent dat Amerika makkelijker aan de importregels van de Europese Unie kan voldoen.

Het gaat hierbij om een update voor het celgetal en het kiemgetal van rauwe melk. In Amerika geld 750.000 cellen per milliliter melk als maximaal toelaatbaar. In de EU is dit 400.000. Melkveebedrijven, zuivelondernemingen en verwerkers die hun producten naar de EU willen exporteren en daarvoor een EU gezondheidsverklaring nodig hebben zijn nu verplicht om gegevens over de melkkwaliteit bij te houden en kunnen aantonen dat het celgetal en kiemgetal aan de EU eisen voldoen.

Het nieuwe programma voor Amerikaanse zuivelproducenten gaat 1 januari 2012 in. Na 1 maart 2012 zullen alle zuivelproducten van Amerika naar de Europese Unie moeten voldoen aan dit programma en voorzien zijn van een bijbehorend certificaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.