Rundveehouderij

Nieuws 353 x bekeken

ALH Dakota nieuwe nummer 1 bij zwartbont

Wageningen – De stier ALH Dakota heeft zijn vader O Man van de eerste plaats gedrongen in de nationale stierindex zwartbont. Het is voor het eerst in jaren dat O Man niet op de eerste plaats staat.

Dat blijkt uit de stierindexen die vandaag zijn gepubliceerd door de Stichting Genetische Evaluatie Stieren in Wageningen.

ALH Dakota, net als O Man van World Wide Sires, kreeg in april 2010 wereldwijd zijn eerste fokwaarde in Nederland en Vlaanderen. Hij kwam door met +187 NVI en is sindsdien gestaag gestegen. Deze draai verbeterde hij zijn NVI met 26 punten tot +285, 12 punten meer dan vader O Man. Die overklast hij vooral op melkprudctie: + 2.068 kilo melk, tegenover +1.195 kilo melk.

Bij roodbont is er in de top van de stierindexen niet veel veranderd. De eerste nieuwkomer is Talentino, een Talent x Kian van KI Kampen. Talentino scoort +153 NVI en valt naast zijn gunstige vet- eiwitverhouding op door zijn exterieurscore van 112 , met een uierscore van 111.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.