Rundveehouderij

Nieuws 157 x bekeken 2 reacties

Zorg om herhaling prijsval van 2009 in volgend jaar

Arlington – De Amerikaanse organisatie van samenwerkende coöperaties (CWT) ziet voortekenen van een nieuwe dip in de melkprijzen.

Volgens CWT zijn de voortekenen nu hetzelfde als in 2008. ”De herfst van 2011 begint erg te lijken op de herfst van 2008”, aldus CWR in een nieuwsbericht.
Toen was er sprake van daling van de wereldmarktprijzen, terwijl de prijzen in de VS nog even aanhielden.
In 2009 kreeg de wereldmarkt te maken met een tergvallende vraag, hetgeen een forse prijsdaling tot gevolg had.

Volgens CWT zijn de exporten van cheddar, boter en magermelkpoeder essentieel voor de Amerikaanse melkprijs. In 2009 stortte de Amerikaanse export van deze producten in, met grote effecten op de melkprijzen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    De melk prijs kan ook voor 50 % gaan stijgen. In dit soort lul verhalen heeft iedereen evenveel gelijk.

  • no-profile-image

    In 2050 moet er 70% meer voedsel zijn op aarde in 40 jaar is dit 1,5% per jaar,dit is ook de stijging van de melkproduktie in Amerika dit jaar,dus perfect op schema.Het handelen van de C.W.T.moet veranderen, dit jaar met hoge melkprijzen moesten zij nog subsidie geven (door de melkveehouders betaalt)om melkprodukten geexporteert te krijgen!!!!! Ook omdat de grote particuliere melkfabrieken zoals Nestle en Dean foods blijkbaar te lui zijn om zelf te exporteren.De grote Cooperatie D.F.A.moet zelf veel meer melkverwerking hebben om meer invloed op de werldmarkt te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.