Rundveehouderij

Nieuws 215 x bekeken

Wales krijgt eerste melkfabriek in 75 jaar

Whitland – De Proper Welsh Milk Company heeft de eerste nieuwe melkfabriek in Wales in 75 jaar geopend.

De fabriek in Whitland in Zuid-Wales kan tien miljoen liter melk per jaar produceren en biedt werk aan 40 mensen. In eerste instantie neemt het bedrijf de melk af van 26 leden in de directe omgeving.

De Proper Welsh Milk Company beoogt vooral het onnodige transport van melk van en naar de fabrieken terug te dringen. Momenteel wordt weliswaar bijna alle in Wales gedronken melk daar ook geproduceerd maar vaak gaat die melk van de boerderij eerst naar een verafgelegen melkfabriek in Engeland om vervolgens weer terug getransporteerd te worden naar de winkels.

Eerste minister Carwyn Jones, die de officiële opening verrichte, noemt de fabriek dan ook een grote stap vooruit voor de Welsh melkveehouderij. ’’De fabriek biedt de boeren in de omgeving er van ook een gegarandeerde afzet voor hun melk.”

Of registreer je om te kunnen reageren.