Rundveehouderij

Nieuws 291 x bekeken

Surinaamse boeren tegen invoer vee uit Brazilië

Paramaribo - De Surinaamse overheid moet geen toestemming geven voor de import van rundvee uit de Braziliaanse deelstaat Para.

Dit vindt de Surinaamse vereniging van melkveehouders (VSMB). De bond begrijpt dat er iets gedaan moet worden om het tekort aan slachtrunderen op te lossen, maar vreest dat invoer van 400 Braziliaanse runderen per maand niet de juiste oplossing is. Aan geruststellende berichten van de veterinaire inspectie dat het Braziliaanse vee vrij is van ziekten wordt geen geloof gehecht.

De Surinaamse boeren menen dat de overheid gewoon de verkeerde keuzes maakt. Vorig jaar zijn veel koeien geslacht, waardoor de aanwas van vee stokte. Dat is nu gestopt. De eigen veestapel groeit weer. Daarom is import van goedkope Braziliaanse runderen straks niet meer nodig, vindt de vereniging.

Of registreer je om te kunnen reageren.