Rundveehouderij

Nieuws 200 x bekeken

Subsidie voor FrieslandCampina Aalter

Aalter - De Vlaamse regering steunt FrieslandCampina België met 531.000 euro voor haar investeringsplannen in Aalter.

De zogenoemde strategische investeringssteun zou resulteren in 90 nieuwe banen. Dat meldt Vlaams volksvertegenwoordiger Robrecht Bothuyne (CD&V) op zijn website. FrieslandCampina startte begin dit jaar een groot investeringsproject van 36 miljoen euro in haar vestiging in Aalter. Op dit moment werken er 1.200 mensen bij de zuivelonderneming in België. In 2009 werd een omzet geboekt van 523,2 miljoen euro.

Met de geplande investering wil FrieslandCampina de fabriek aanzienlijk uitbreiden tot een verdubbeling van de capaciteit. De uitbreiding zou resulteren in 90 extra banen bovenop de 500 arbeidsplaatsen die er al zijn.

“Het gaat om een grote investering voor dit bedrijf”, zegt Bothuyne. “Dankzij het decreet op de investerings- en opleidingssteun kunnen zij een flinke subsidie krijgen. Zo garanderen we werk in eigen streek.”

Of registreer je om te kunnen reageren.