Rundveehouderij

Nieuws 168 x bekeken

Strijdende partijen rond Frans melkcontract naar bemiddelaar

Parijs – De Franse minister van landbouw Bruno le Maire heeft de boerenbonden en de directie van kaasgigant Lactalis gevraagd eind deze week bij elkaar te komen onder leiding van de door hem aangestelde bemiddelaar voor de melkcontracten.

Le Maire reageert daarmee op een open brief van melkveehoudersbond FNPL waarin de houding van Lactalis rond de onderhandelingen over de melkcontracten aan de kaak wordt gesteld. De FNPL beschuldigt het kaasbedrijf er van de 14.500 aan haar leverende melkveehouders zwaar onder druk te zetten en te bedreigen om er maar voor te zorgen dat zij de voorgestelde contracten ondertekenen. De boerenbonden hebben juist opgeroepen dat niet te doen zolang Lactalis niet de nieuwe organisaties van producenten (PO’s) als partner bij de onderhandelingen wil aanvaarden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.