Rundveehouderij

Nieuws 347 x bekeken

Respijt beoordeling dierenartsen op antibioticumplan

Houten – Dierenartsen gaan pas vanaf maart beoordeeld worden op naleving van de afspraken rondom de antibiotica-aanpak op melkveebedrijven. Dat heeft het College van Belanghebbenden Geborgde Rundveedierenarts met controlerende instanties afgesproken.

Elke melk- en rundveehouder moet op 1 januari 2012 een overeenkomst hebben met een geborgde rundveedierenarts. Veehouder en dierenarts moeten een bedrijfspecifiek gezondheidsplan (BGP) en bedrijfspecifiek behandelplan (BBP) opstellen. Vanaf 1 januari controleert certificeringsorganisatie Qlip hierop.

Het bleek niet haalbaar om dit op alle bedrijven geregeld te hebben. Daarom wordt de eerste maanden alleen een waarschuwing gegeven als er geen plannen liggen. Vanaf april 2012 wordt wel direct gesanctioneerd. Dierenartsen riskeren vanaf 1 januari 2012 geschrapt te worden uit het register Geborgde Dierenarts als zij zich onvoldoende inspannen. Feitelijk is het dan niet meer mogelijk als rundveedierenarts te werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.