Rundveehouderij

Nieuws 176 x bekeken

Prijzen Fonterra-veiling licht omhoog

Auckland – De prijzen van vol en mager melkpoeder zijn enkele procenten in prijs gestegen op de vandaag gehouden internetveiling van Fonterra.

Voor product met leverantie op korte termijn bleek weinig interesse. Ook de verhandelde hoeveelheid daalde. Er werd 39.000 ton product verhandeld, 2.000 ton minder dan twee weken gelden en 5.000 ton minder dan een maand geleden.

Vol poeder werd met name duurder voor leverantie in de periode van fabruari tot en met april, niet geheel toevallig de periode dat misschien ook aan Algerije kan worden geleverd. Mager melkpoeder werd vooral duurder bij leverantie vanaf mei 2012.

Daarbij bleek vooral interesse in Nieuw Zeelandse poeder. Voor Amerikaans poeder was weinig belangstelling. Prijzen voor leveranties op korte termijn bewogen nauwelijks of kwamen zelfs niet tot stand.

Uitblinker qua prijsvorming op de veiling was het weiproduct melkeiwitconcentraat (MPC70). Daarvoor stegen de prijzen met gemiddeld ruim 11 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.