Rundveehouderij

Nieuws 166 x bekeken

Ook zuivelbedrijf Wiseman ziet winst dalen

Glasgow – Het Britse zuivelbedrijf Robert Wiseman heeft de operationele winst in de eerste helft van het boekjaar zien dalen met ruim 40 procent naar 13,7 miljoen euro.

De omzet ging wel met 1,1 procent omhoog naar 530 miljoen. De winstdaling is te wijten aan druk op de marges door hogere kosten.

Wiseman is al het derde Britse foodbedrijf in een paar dagen tijd dat een winstdaling moet melden door de hogere ’input’-kosten. Eerder was dat het geval bij collega Dairy Crest en bij vleesbedrijf Cranswick. In al deze gevallen zijn de problemen vooral te wijten aan het feit dat meer betaald moet worden voor melk of, in het geval van Cranswick, varkensvlees. Wiseman deelt in een toelichting op de cijfers ook mee dat het de melkvergoeding per 1 oktober weer met 2,15 cent per liter heeft verhoogd.

Wiseman denkt de kostenstijging op te vangen met meer efficiëntie maar ook in het verder opvoeren van de capaciteit om zo vooral de grote supermarkten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het bedrijf heeft de omzet ook kunnen verhogen met grote contracten voor de Co-op en Tesco-winkelketens.

Of registreer je om te kunnen reageren.