Rundveehouderij

Nieuws 165 x bekeken

Ook Brits overleg melkcontracten stroef

Londen – Net als in Frankrijk verlopen ook de gesprekken over melkcontracten in Groot-Brittannië niet soepeltjes.

De National Farmers Union en de organisatie van de zuivelindustrie Dairy UK zitten al enkele weken regelmatig rond de tafel maar daar is nog maar weinig vooruitgang geboekt.

Groot-Brittannië wil geen verplichte contracten in de melkwereld, zoals in Frankrijk en zoals ook de Europese Commissie heeft voorgesteld. Staatssecretaris Jim Paice van landbouw, zelf een melkveehouder, vindt echter dat er wel een vrijwillig kadercontract moet komen om de positie van de boeren tegenover hun melkafnemer te versterken en uiteindelijk een hogere melkprijs te realiseren. Wekenlang overleg over een dergelijke overeenkomst heeft echter nog altijd geen overeenstemming opgeleverd, zo hebben de NFU en Dairy UK deze week aan Paice laten weten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.